Hos oss kan du få hjälp med:

Flätning

Vi har en bred kompetens inom flätningar i olika material. Till vardags jobbar vi med rotting, sjögräs och papperssnöre men kan såklart hjälpa dig med alla dina flätningsbehov.

Retuschering

Att retuschera skador på ett reversibelt sätt med ett långt tidsperspektiv kräver utbildning inom ämnet. Vi är skolade i praktik och teori för att retuschera på bästa sätt.

Antikt och modernt

Våra utbildningar fokuserar på fanérade möbler från 16-, 17- och 18-talen. Dock har vi även stor erfarenhet av modernare möbler från 1900-talets början och framåt.

Ytbehandling

Vi förespråkar traditionell polering med schellack i de flesta lägen eftersom denna ytbehandling, i våra ögon, är både hållbar, vacker och reversibel. Vi är även erfarna inom olika typer av vaxbehandlingar.

Restaurering & konservering

Med våra samlade utbildningar erbjuder vi hjälp med både restaurering och konservering.

Rapporter

Konserveringsrapporter kan erbjudas tillsammans med utfört arbete. Dessa håller museistandard och kan användas som dokumentation inför bl. a. försäljningar och liknande.

Konstruktionsproblematik

Många möbler behöver konstruktionshjälp efter hundratals år. Vi har stor erfarenhet inom lösningar som stabiliserar era möbler. Ledord är minsta möjliga åtgärd och våra ingrepp är alltid reversibla.

Bemålade möbler

Vi hjälper dig med dina bemålade möbler. I allt från nedlimning av originalfärg, retuscheringar och framtagning av originalytor.


Elementskydd

Vi producerar elementskydd av hög kvalitet med antingen färdigflätad rotting eller handflätad rotting. Handflätad rotting är mer tidskrävande men har en större möjlighet att anpassas för just dina behov.

OFFERTFÖRFRÅGAN?

Skicka med en kort beskrivning av skadebilden tillsammans med bilder på
objektet det gäller till: info@spagan.se, så återkommer vi med en kostnadsfri offert!